Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

AJUTĂ-NE SĂ AJUTĂM!

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit pentru sprijinirea persoanelor care suferă de miastenia gravis!

În anul 2020, cu ajutorul vostru, ANMGR a reușit să ajute cu donații de materiale sanitare de protecție  Centrul de  Excelentă în tratarea miasteniei gravis din cadrul Institutului Fundeni, să ajute cu materiale informative de ultimă oră  și medicamente persoanele cu miastenie din întreaga țară și să ofere servicii de consiliere și consultanță atât pentru pacienți, cât și pentru familiile lor.
Fără ajutorul financiar primit, activitățile asociației noastre nu ar putea continua!
Pentru toate acestea – VĂ MULȚUMIM!
În anul 2021 ANMGR își propune  să lărgească aria unităților medicale care vor fi ajutate, să editeze și mai multe materiale informative și să-și imbunătățească serviciile oferite!
Pentru acestea – AVEM NEVOIE DE AJUTORUL VOSTRU!
Persoanele cu miastenie au dreptul la medicamente, la tratamente și la viață!
 Dacă nu completați formularul, suma respectivă rămâne la stat.
Puteți să ne ajutați şi mai mult dacă vă convingeți rudele, prietenii şi colegii să ni se alăture. Adunați cât mai multe formulare completate şi trimite-ți-le  la ANMGR.
IATĂ CUM PUTEȚI AJUTA:
->SE DESCARCĂ   FORMULARUL 230
->SE COMPLETEAZĂ cu datele dvs. personale (secţiunea I) și se semnează la „Semnătură contribuabil” și
->SE TRIMITE LA ASOCIAȚIE PÂNĂ PE  25 MAI 2021
INSTRUCTIUNI DE COMPLETARE
 POT COMPLETA FORMULARUL 230  PERSOANELE FIZICE CARE OBȚIN VENITURI DIN:
⇒ Salarii și asimilate salariilor; pensii cărora li s-a reținut impozit pe venit
⇒ Activități independente/activități agricole impuse pe bază de normă de venit
⇒  Activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă pentru care impozitul se reține la sursă;
⇒ Drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
⇒ Cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.
CE SE COMPLETEAZĂ:
⇒ datele de identificare personale, în secţiunea I;
⇒ semnătura la „Semnătura contribuabil” în josul celei de-a doua pagini;
⇒ nu se completează rubrica „Suma”, ea va fi completată de funcționarii ANAF. Datele ANMGR sunt deja completate în formularul care poate fi descărcat de pe această pagină.
UNDE ȘI CUM SE POATE DEPUNE:
 1. Cel mai ușor este să trimiteți formularele completate și scanate pe adresa de e-mail a asociației: asociatia.miastenia@gmail.com sau prin intermediul Facebook și le vom trimite noi mai departe.
 2. Se poate să fie trimise prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire – către Administrația Financiară de care apartineți conform adresei din BI/CI. Iată aici olistă cu adresele administrațiilor financiare.
 3. Se poate ca o persoană să trimită  mai multe formulare, pe bază de borderou, prin poștă, prin scrisori recomandate, cu confirmare de primire, fiecare la Administrația financiară respectivă;
 4. Pot fi depuse individual la registratura Administraţiei financiare de care apartineți;
 5. Pot fi depuse mai multe Formulare odată, la registratura unei Administrații Financiare de către o singură persoană, pe bază de borderou semnat de către fiecare persoană. Atenție, dacă se depun mai multe declarații odată, trebuie să primiți număr de înregistrare pe  borderoul de predare-primire!
Dacă alegeți să ajuțați persoanele cu miastenie în acest fel și aveți nevoie de ajutor, puteți lua legătura cu noi la telefoanele: 0743 470 122; 0723 356 822, pe email, sau pe Facebook
DE CITIT!
 • Persoanele care au depus formulare 230 în anul 2020 în care au bifat opțiunea pe 2 ani și care au fost notificați de către Casa de pensii sectorială că nu sunt erori în completarea formularului și că s-a reținut opțiunea pe 2 ani, nu mai trebuie să depună noul model de formular;
 •  Formularele trebuie completate cu datele dvs. și cu datele Asociației Naționale Miastenia Gravis Romania (denumire, CIF, IBAN).
 • Formularele de pe această pagină sunt deja completate cu aceste date și se pot descărca de mai sus.
 • Nu se completează rubrica „Suma” care va fi redirecționată, aceasta va fi calculată de către angajații administrațiilor financiare.
 • Recipisa obținută de la oficiul poștal reprezintă dovada depunerii declarației/cererii în termenul legal prevăzut.
 • Redirecționarea banilor este o operațiune strict confidențială, este un act de voință unilateral din partea angajatului. NIMENI nu are dreptul să vă impună cui să direcționați acești bani!
 • NU aveți nevoie de nici un document de la locul de muncă. NU este nevoie să atașați Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.
 • Acest mecanism NU este o donație! Este alegerea fiecăruia despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ați virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2019. În cazul în care nu alegeţi să susțineti o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 
 • De ce 3,5% și nu 2%? Începând cu anul 2019 coeficientul 2% a crescut la 3,5% pentru toate organizațiile neguvernamentale înscrise în Registrul ONG de la ANAF (așa cum este și ANMGR).
Asociația Națională Miastenia Gravis România
Str. G-ral Macarovici George nr. 7, sector 6, 060142, București, România
CIF: 18136030
Cont IBAN: RO61BTRL04601205M31656XX deschis la BT sucursala Lujerului, București
Asociația Națională Miastenia Gravis România este înregistrată în Registrul entităților non-profit ANAF.
ÎMPREUNĂ SUNTEM O FORȚĂ CARE NU VA MAI PUTEA FI IGNORATĂ!
DOCUMENTE UTILE
FORMULAR 230
            DRUMUL FORMULARULUI DE  3,5% – GHID COMPLETARE FORMULAR 230
            (Realizat de către ARC – Asociația pentru Relații Comunitare)
INSTRUCTIUNI COMPLETARE F230
CERTIFICAT ÎNREGISTRARE ÎN REGISTRUL ENTITĂȚILOR NON-PROFIT ANAF (PDF)

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress