Comunicatul oficial din partea firmei MEDA, producatorul si importatorul actual al Mestinon in Romania, in legatura cu lipsa medicamentului Mestinon din farmacii de la inceputul anului 2010

Avem cunostinta de criza de Mestinon din Romania. Din nefericire CAUZA intreruperii importului Mestinon pe piata romanesca este pretul de referinta stabilit de Minsterul Sanatatatii din Romania, care este inaceptabil de mic, 1,4 Euro pe flacon, ceea ce este SUB pretul de fabricatie al firmei noastre.

Din nefericire Romania are o politica de calcul al preturilor pentru medicamentele de import care ia ca tara de referinta Grecia. Ori in acest moment Grecia se afla in criza economica profunda si nu mai poate fi luata ca etalon pt piata europeana. Mestinon lipseste acum si din Grecia, dar aceste argumente nu au fost considerate suficiente de catre Ministerul roman pt a schimba acest mod de calcul al preturilor si a debloca criza de mestinon.

Anul trecut noi am livrat totusi 20000 cutii de mestinon in Romania, in pierdere, in speranta ca pretul se va schimba, dar nu s-a intamplat asa si am fost nevoiti sa stopam livrarea medicamentului.

In martie 2010 am primit o aprobare pentru un pret special la mestinon, si acesta foarte mic (cu 50% mai mic decat in Croatia, de pilda) dar am acceptat totusi sa facem livrarea. S-a comandat o cantitate de 10000 cutii, a caror productie dureaza 4 luni (aceasta e durata obisnuita a procesului de fabricare), deci va ajunge in Romania in luna iulie 2010.

Pana atunci noi vom livra in Romania un numar de 4000 de cutii inscriptionate in alte limbi, pentru care exista aprobare de punere pe piata cu aplicarea unei etichete autocolante in limba romana.

Directorul MEDA pentru Romania a promis ca acest prim transport este gata de a fi trimis si ca spera ca va porni spre Romania pana pe data de 20 aprilie a.c.

Informatii primite la Asociatia MG Romania

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress