NIPOCALIMAB: rezultate bune în a doua fază de testare

NIPOCALIMAB: rezultate bune în a doua fază de testare

Momenta Pharmaceuticals anunță rezultate bune pentru medicamentul Nipocalimab aflat în faza a doua de testare. Nipocalimab acţionează prin reducerea cantităţii de autoanticorpi de tip IgG din sânge, adică acei anticorpi care atacă legătura dintre nervi şi muşchi şi produc miastenia.În cadrul trialului Vivacity-MG (un studiu realizat pe un număr de 68 de pacienți cu miastenie în forme moderat-severe), s-a dovedit că scăderea IgG din sângele pacienților aduce beneficiul clinic pentru cei care suferă de Miasteia Gravis. Pacienții înrolați în studiu au răspuns bine la toate dozele de medicament, iar severitatea simptomelor miasteniei s-au diminuat.

Preşedintele Momenta a comunicat că obiectivul pe care l-au avut pentru acest lot de pacienți a fost atins și că au obținut rezultate foarte bune prin reducerea nivelului IgG. Astfel, prin datele pe care le dețin până în prezent, au dovezi că Nipocalimab poate fi un medicament foarte bun în ceea ce privește doza, eficacitatea și siguranța.

La testarea medicamentului nu au existat reacții adverse severe și nici evenimente care să ducă la întreruperea testării medicamentului. Întreg procesul se va încheia la sfârșitul acestui an.

Pacienții cu Miastenia Gravis folosesc inhibitori de acetilcolinesterază, imunosupresoare sau corticosteroizi pentru a controla boala, însă se știe foarte bine că nu toți pacienții tolerează anumite clase de medicamente și că acestea pot avea reacții adverse semnificative. Nipocalimab promite o nouă opțiune de tratament pentru pacienți.

Sursa: https://myastheniagravisnews.com/news-posts/2020/06/16/rapid-and-durable-response-to-nipocalimab-in-gmg-phase-2-trial-shows/

Traducere și adaptare: Alina Alexandra Tetea

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress