ANMGR va ofera Cardul European de Urgenta Miastenia Gravis

CE ESTE?

Cardul European este un document care contine informatiile esentiale despre pacientul cu miastenie si indicatiile de urmat in cazul unei urgente miastenice precum si recomandari importante legate de anestezia indicata unui pacient miastenic (pentru o operatie sau la dentist) si care sunt medicamentele care pot agrava miastenia si trebuie evitate.

DESPRE CARD

Cardul este redactat de catre Prof. Janzen si Prof. Meisel, experti cu mare experienta in MG, in conformitate cu standardele actuale europene si emis de catre organizatia MG din Germania, fiind adpotat de EuMGA drept card unic european. Cardul este bilingv - in limba fiecarei tari si in limba engleza. Versiunea in limba romana este adaptata de catre ANMGR sub indrumarea Dr. C. Valciu.

CUI SE ADRESEAZA INFORMATIILE?

Cardul trebuie aratat medicului, personalului de la Salvare, SMURD, politie, precum si la sectiile de primiri urgente si in general oricarei persoane interesate. Spuneti ca suferiti de MG si ca aveti acest card. Aceste informatii va pot salva viata.

CUM TREBUIE COMPLETAT?

Fiecare pacient trebuie sa completeze corect datele personale pe prima pagina si datele referitoare la tratamentul actual pe a doua pagina (medicamente si doze). E bine sa completati cu un creion unele date, pentru a putea face modificari ulterioare (ex. schimbarea numarului de telefon).

CUM PUTETI INTRA IN POSESIA CARDULUI?

Scrieti un mesaj la adresa noastra asociatia.miastenia@gmail.com si vi-l trimitem prin posta, sau puteti descarca modelul de pe site (format pagina A4, se pliaza).

Descarcare Card European MG

Instructiuni completare

La Clasificarea MGFA treceti datele din biletul de iesire de la Clasa Osserman (ex IIA, IIB sau IIIA, etc.)
La Anticorpi treceti: AchR, MUSK sau negativ, dupa caz.
La criza MG in antecedente: DA sau NU
La timectomie: DA (anul) sau NU