Iunie – Luna Miastenia Gravis în România

Campania de awereness MG la nivel naţional a început cu participarea colegei noastre Alisa Matei, artist plastic si persoană cu miastenia gravis, la Romanian Design Week 2023 cu cartea “ Eu şi Mia, Miastenia Gravis”: https://romaniandesignweek.ro/portofoliu/eu-si-mia-miastenia-gravis
Putem spune că peste 40.000 de persoane au vizitat standul Alisei Matei. Printul este realizat cu suportul ANMGR şi susţinerea sponsorilor UCB Pharma, Medison şi AstraZeneca.
Mai multe detalii despre lucrare: https://diplomafestival.ro/portofolii/eu-si-mia-miastenia-gravis

Campania All United for MG a pus la dispoziţie kitul Live My Life cu ajutorul căruia putem simula simptomele MG.

Pentru a popularize şi a ajuta familia, aparţinătorii, prietenii să înţeleagă cum se simte o persoană cu miastenie, colegele noastre din Cluj, Elena şi Cristina, au realizat un videoclip cu persoane care au vrut să încerce acest kit: părinţii unui domn cu MG, fiica unei doamne cu MG, prietena Cristinei care chiar nu ştia ce este miastenia. Reacţiile lor le puteţi vedea în videoclipul de pe canalul de YouTube al ANMGR https://youtu.be/z_aRck1GxaU
Realizarea videoclipului “Ce este cu adevarat Miastenia?” vine în întâmpinarea publicului larg care nu a auzit despre Miastenia Gravis. Pe un ton uşor amuzant dar serios, este explicată această afecţiune de dna dr Crisanda Vîlciu – medic primar neurolog, de Adriana Harja – preşedinta ANMGR şi Laura de la Pacientul 2.0.
Videoclipul poate fi urmărit pe canalul ANMGR de YouTube https://youtu.be/-IlAyLmUJsk

Campania de conştientizare Miastenia Gravis din luna iunie ajunge la medici specialisti in neurologie, medici de familie, precum si la oameni obisnuiti inclusiv prin intermediul materialelor informative tipărite.

Luna Miastenia Gravis s-a încheiat cu Educație Terapeutică pentru un grup de pacienţi cu MG organizat de ANMGR, APWR şi Centrul NoRo din Zalău. Pe lângă activităţile zilnice (kinetoterapie, consiliere psihologică, terapie ocupaţională, metode de relaxare) a fost organizată o întâlnire online cu medici specialiști din diverse domenii medicale: neurologie, pediatrie, genetică și medicină de familie.
Mai multe puteţi afla din articolul dedicat acestui eveniment: https://miastenie.ro/iunie-luna-miastenia-gravis/

Mulțumiri pentru ajutorul si suportul aratat de catre sponsorii acestei campanii:

UCB Pharma,

AstraZeneca

   Medison

 

București, iunie 2023
Asociația Națională Miastenia Gravis România

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress