Pacienții pozitivi pentru anticorpii LRP4 și agrin dezvoltă o formă mai severă de Miastenia Gravis

Pacienții pozitivi pentru anticorpii LRP4 și agrin dezvoltă o

formă mai severă de Miastenia Gravis

 

Este dovedit că există 4 anticorpi implicați în Miastenia Gravis: anti-Ach, MUSK, LRP4, agrin. Fiecare dintre aceștia are un rol bine stabilit și atacă părți diferite ale joncțiunii neuro-musculare.

Un nou studiu publicat în jurnalul Muscle & Nerve , care a analizat un lot alcătuit din 181 de pacienți cu Miastenia Gravis, pacienți care nu au anticorpii MUSK și anti-Ach pozitivi, a identificat că 15% dintre aceștia au prezentat anticorpi mai nou descoperiți: LRP4 și agrin. S-a demonstrat că acești doi anticorpi care s-au identificat la pacienții cu miastenie, provoacă boala pe animalele de laborator. Din acest motiv, în prezent, persoanele care nu au avut anticorpii uzuali pozitivi, ar trebui testate și pentru anticorpii LRP4 și agrin.

În cazul pacienților cu acești anticorpi noi pozitivi, se pare că boala a avut o evoluție mai severă: severitate mai mare a problemelor oculare, dificultate la înghițit și vorbit, și nevoie mai mare de suport ventilator decât cei fără anticorpi rari. Totuși, peste 80% dintre pacienții care au anticorpii LRP4 sau agrin își controlează boala cu terapiile actuale folosite de pacienții cu anticorpi MUSK și/sau anti-Ach (medicamente care cresc nivelul acetilcolinei și cele care supresează răspunsul imun).

Cercetătorii speră ca în viitor să poată aprofunda studiile despre acești anticorpi noi (LRP4 și agrin), scopul fiind dezvoltarea unor tratamente țintite și pe acest tip de anticorpi.

Sursa: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-08/mcog-pwr081820.php?fbclid=IwAR3epKviYXjaEeiVQBrY1HmH2Pcp03dwzEPBq53-WYz6JCWzruqLz7F2ksk

Traducere și adaptare: Alina Alexandra Tetea

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress