Rozanolixizumab subcutanat – rezultate pozitive

Rezultate pozitive ale  studiului cu Rozanolixizumab subcutanat pentru Miastenia Gravis

Compania UCB anunta print-un comunicat din octombrie 2018, rezultate pozitive din studiul de faza 2 cu  Rozanolixizumab, (un anticorp monoclonal anti – receptor Fc neonatal ) cu administrare subcutanata,  la pacientii cu Miastenia Gravis si s-a decis grabirea trecerii la o etapa superioara a studiului incepand cu jumatatea anului 2019.

Profesor Vera Bril, Universitatea din Toronto, coordonator al proiectului ,afirma ca exista rezultate pozitive ale efectelor rozanolixizumabului subcutanat, mai ales ca este nevoie de siguranta si terapii non-invazive pentru pacientii cu miastenia gravis generalizata care in continuare au simptome care le pun viata in pericol.

Dr. Dhaval Patel, vicepresedinte la compania UBC, considera ca rezultatele obtinute cu acest medicament  inovator le dau speranta  pentru a imbunatati viata pacientilor cu miastenia gravis si ca acesta are sanse de a reduce autoanticorpii patogeni.

Proiectul de studiu vizeaza un lot de 43 de pacienti cu miastenia gravis generalizata din America de Nord si Europa. Pacientii au fost impartiti in doua grupuri, pe un grup s-a folosit placebo iar pe celalat grup cu 7 mg/kg sau 4 mg/kg rozanolixizumab. La finalul studiului s-a observat o reducere a scorurilor specifice miasteniei QMG, MG-ADL si o reducere semnificativa a  nivelurilor IgG totale  si a autoanticorpilor IgG. Concentrațiile serice ale IgG au scăzut cu 56% după două săptămâni de tratament cu rozanolixizumab.

Siguranța și tolerabilitatea rozanolixizumab au fost confirmate, insa in timpul administrarii s-au raportat cateva episoade de cefalee la pacientii tratati cu rozanolixizumab fata de  pacientii cu placebo, acestea fiind tratate cu terapie standard.

Momentan Rozanolixizumab, anticorp monoclonal anti-FcRn subcutanat, este inca in dezvoltare clinica si neautorizat in nicio tara.

Postat de Alina Alexandra Tetea, student UMF Bucuresti

Sursa https://www.ucb-usa.com/stories-media/UCB-U-S-News/detail/article/UCB-Accelerates-Anti-FcRn-Rozanolixizumab-in-Myasthenia-Gravis-into-Confirmatory-Development-Phase

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress