SOLIRIS (Eculizumab) – Un nou medicament pentru miastenia generalizata refractara

Soliris este medicamentul cel mai promitator pentru miastenia gravis generalizata refractara la alte terapii si se afla in stadiul cel mai avansat de studiu (Studiul REGAIN este in faza a treia).

Soliris face parte din clasa medicamentelor numite anticorpi monoclonali, si este primul in clasa inhibitorilor de complement,fiind deja autorizat pentru tratamentul altor doua boli rare. Soliris a trecut cu succes de faza a doua a trialului clinic si se crede ca va domina piata tratamentelor pentru miastenie in urmatorii 8-10 ani.

In 2014 Soliris a fost desemnat de Comisia Europeana drept “medicament orfan” pentru o boala rara , acest fapt presupune ca, daca medicamentul se va dovedi eficace in MG, firma producatoare Alexion va beneficia de facilitati pentru punerea lui pe piata in cel mai scurt timp,ca sa ajunga cat mai repede la pacienti.

In acest moment Soliris este testat doar pentru MG refractara la alte terapii si probabil ca va ramane un medicament de linia a doua sau a treia, din cauza pretului sau foarte mare,ceea ce va genera cu siguranta probleme cu rambursarea.

Rezultatele studiului SOLIRIS – in final vestile sunt bune!

La terminarea studiului clinic cu Soliris (eculizumab) pentru MG cu anticorpi anti AcHR severea generalizata refractara la alte tratamente nu s-a reusit atingerea obiectivului dupa 26 saptamani. Obiectivul era ameliorarea scorului ADL a calitatii vietii de zi cu zi in mod semnificativ, fata de pacientii care au luat placebo, dar totusi s-a observat o imbunatatire a simptomelor si a calitatii vietii pacientilor in urma tratamentului cu Soliris.

Aceste fapte au fost prezentate anul trecut 2016 la Congresul de boli neuromusculare de la Toronto, determinand firma producatoare Alexion sa solicite si sa obtine de la Food and Drug Administration din SUA (FDA) acordarea licentei pentru a indica produsului Soliris la miastenia gravis AchR pozitiva refractara, aceasta fiind trecuta de acum in prospectul medicamentului.

Postat 8 martie 2017, sursa: http://www.raredr.com/news/sbla-for-generalized-myasthenia-gravis

Articol publicat de Nadia Radulescu

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress