Vaccinul antigripal

O noua stire aparuta pe pagina oficiala de Facebook a Fundatiei Miastenia Gravis America informeaza ca vaccinurile antigripale sunt in general considerate sigure pentru pacientii cu miastenia gravis, luandu-se insa in considerare avertismentul de mai jos. Dovezile sugereaza ca agravarea miasteniei din cauza vaccinurilor este rar intalnita, iar majoritatea specialistilor MG sunt de parere ca beneficiile de imunizare depasesc riscul minor legat de o posibila agravare a simptomelor bolii.

Avertisment

Daca luati medicamente imunosupresoare, precum Prednison, Imuran, sau Cell Cept, este de obicei recomandat a se evita vaccinurile vii atenuate. Exemple de astfel de vaccinuri includ vaccinul herpes zoster sau vaccinurile antigripale sub forma de spray nazal (injectia antigripala este inactivata/moarta, fiind astfel mult mai sigura in cazul pacientilor imunodeprimati). Doctorul dumneavoastra va poate confirma daca luati medicamente imunosupresive, evaluand totodata si siguranta vaccinului in acest caz.

Este important sa acordati atentie acestor detalii tehnice legate de vaccinuri: desi cele mai multe vaccinuri sunt inactivate, exista totusi cateva vaccinuri vii si atenuate (adica agentul patogen este viu, dar nu foarte virulent, imunizand pacientul fara a provoca boala) acestea din urma reprezentand un risc mai mare pentru cei imunodeprimati.

Sursa: MGFA

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress