Editia a 7-a a grupului de pacienti cu MG la Centrul NORO

Ca in fiecare an, ANMGR organizeaza ,impeuna cu Alianta Nationala de Boli Rare ANBRARO si Centrul NoRo ,un program de recuperare si reabilitare in grup pentru pacientii cu miastenia gravis si alte boli neuromusculare.

Timp de o saptamana am avut un grup foarte heterogen dar bine inghegat, cu participanti mai tineri, mai in varsta, cu ani multi de boala, timp in care au invatat cum sa duca o viata cat mai echilibrata cu miastenia, iar altii aflati la inceputul drumului cu boala.

Colega Adriana Sarbu din Ploiesti ne-a facut o surpriza si ne-a oferit experienta ei cu miastenia cuprinsa intr-o carte de buzunar – „Ridica-te! Mergi mai departe”. Multumim, Adriana, pentru aceasta surpriza si exemplul tau ca se poate! (foto 1)

Terapia ocupationala ne ajuta sa redescoperim placerea de a ne juca, de a colora, de a scoate la iveala creativitatea din noi. Din mainile noastre ies lucruri colorate. Ne

1

si amuzam. Veselia e parte din terapie! (foto 2). Participam cu placere si la pregatirea unor feluri de mancare delicioase.

Asistenta sociala de la Centrul NoRo ne-a explicat pe larg care sunt drepturile legale ale persoanelor cu dizablitati si cum putem beneficia de ele.(foto 3 si 4).

Doua ore foarte placute si asteptate cu interes de toti participantii la grup – terapia de grup cu psihologul. Ne descoperim si ne intelegem pe noi insine. (foto 5).

La kinetoterapie invatam sa ne mentinem muschii functionali, sa ne mentinem un tonus bun. Sub indrumarea specialistilor din centru este o placere. (foto 6). 

Intr-un cuvant, o saptamana placuta si utila tuturor!

postat de Adriana Harja

2

3

5

4

6

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress