UPDATE O speranta: ARGX-113 (Efgartigimod ) si-a dovedit eficienta in tratamentul miasteniei gravis generalizate

O speranta: ARGX-113 (Efgartigimod ) si-a dovedit eficienta in tratamentul miasteniei gravis generalizate

Un studiu derulat in Olanda a confirmat in decembrie 2017 eficienta unui nou medicament: ARGX-113. Datele clinice confirma ca ARGX-113 a produs o imbunatatire semnificativa la 75% dintre pacientii cu miastenia gravis generalizata (fata de doar 25% la cei din grupul placebo).

Foarte important este ca efectul maxim a fost atins rapid, la numai o saptamana de la ultima doza administrata, constand atat intr-o imbunatatire a scorurilor clinice de gravitate (MG,MG-ADL, QMG, MGC and MG-QoL15) cat si un efect demonstrat de scadere a IG patogene din sange.

De asemeni medicamentul este foarte bine tolerat de catre pacienti.

Acest medicament poate fi solutia care sa satisfaca nevoia pacientilor cu miastenie care se confrunta cu probleme serioase ,uneori amenintatoare de viata ,de a beneficia deun tratament cu efect rapid si de durata, a precizat prof. James F. Howard Jr., MD seful Sectiei de Boli Neuromusculare de la Universitatea de Medicina Chapel Hill, din Carolina de Nord.

Sursa Comunicat de presa ARGENX decembrie 2017

Persoana de Contact: Joke Comijn, Corporate Communications Manager +32 (0)477 77 29 44 +32 (0)9 310 34 19 info@argenx.com

UPDATE 2019:

Studiul cu medicamentul Efgartigimod  Argenx  trece in faza a treia 

In Iunie 2018, Argenx- o companie dezvoltatoare a unei intregi game de terapii bazate pe anticorpi pentru tratamentul bolilor autoimune si a cancerului- anunta ca a primit aprobare din partea FDA (U.S. Food & Drug Administration) pentru faza a treia a studiului medicamentului efgartigimod pentru miastenia gravis generalizata, dupa ce a anuntat la finele anului 2017 rezultate bune in faza a doua a studiului.

Un studiu controlat cu placebo, pe o perioada de 26 de saptamani, va evalua eficacitatea unei doze de 10 mg/kg de Efgartigimod la aproxmiativ 150 de pacienti cu miastenia gravis generalizata.

Faza a treia a studiului urmareste si includerea pacientilor cu miastenia gravis seronegativa (fara anticorpi detectabili).

Efgartigimodul este o terapie experimentală pentru bolile autoimune mediate de IgG și a fost conceput pentru a explora interacțiunea naturală dintre anticorpii IgG și receptorul FcRn. Ca si rezultat, Efgartigmod blocheaza efectul anticorpilor prin legarea de receptorul FcRn ceea ce duce la epuizarea rapida a anticorpilor IgG care declanseaza boala autoimuna.

Momentan, medicamentul nu se afla pe piata nicaieri in lume, stadiul 3 al studiilor fiind inca in desfasurare.

Sursa : https://www.argenx.com/en-GB/news-internal/argenx-receives-feedback-from-fda-in-end-of-phase-2-meeting-for-efgartigimod-in-myasthenia-gravis/30186/

Postat de Alina Alexandra Tetea, student UMF Bucuresti, voluntar ANMGR

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress