O speranta: ARGX-113 (Efgartigimod ) si-a dovedit eficienta in tratamentul miasteniei gravis generalizate

O speranta: ARGX-113 (Efgartigimod ) si-a dovedit eficienta in tratamentul miasteniei gravis generalizate

Un studiu derulat in Olanda a confirmat in decembrie 2017 eficienta unui nou medicament: ARGX-113. Datele clinice confirma ca ARGX-113 a produs o imbunatatire semnificativa la 75% dintre pacientii cu miastenia gravis generalizata (fata de doar 25% la cei din grupul placebo).

Foarte important este ca efectul maxim a fost atins rapid ,la numai o saptamana de la ultima doza administrata, constand atat intr-o imbunatatire a scorurilor clinice de gravitate (MG,MG-ADL, QMG, MGC and MG-QoL15) cat si un efect demonstrat de scadere a IG patogene din sange.

De asemeni medicamentul este foarte bine tolerat de catre pacienti.

Acest medicament poate fi solutia care sa satisfaca nevoia pacientilor cu miastenie care se confrunta cu probleme serioase ,uneori amenintatoare de viata ,de a beneficia deun tratament cu efect rapid si de durata, a precizat prof. James F. Howard Jr., MD seful Sectiei de Boli Neuromusculare de la Universitatea de Medicina Chapel Hill, din Carolina de Nord.

Sursa Comunicat de presa ARGENX decembrie 2017

Persoana de Contact: Joke Comijn, Corporate Communications Manager +32 (0)477 77 29 44 +32 (0)9 310 34 19 info@argenx.com

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress