Conferința Națională de Management Modern al Asociațiilor de Pacienți, Bucuresti, 19 Martie 2019

 Organizata de CASPA-Comunitatea Asociatiilor de pacienti, conferința a reunit peste 140 de persoane, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, personalități din Ministerul Sănătății, doctori, reprezentanți ai unor companii farmaceutice și a fost moderată de jurnalistul TVR, Dorin Chioțea.

ANMGR a fost reprezentata de Elena Marginean,voluntar in cadrul asociatiei.

Conferinta a atins multe puncte de interes pentru asociațiile de pacienți, in prima parte s-a axat pe discuții legate de Sistemul medical românesc și siguranța pacientului. 
S-a pus accentul pe modernizarea sistemului de sănătate prin politici de finanțare, respect față de pacienți, îmbunătățirea calității vieții pacientului.
Reprezentantii autoritatilor au avut un dialog deschis cu noi, au răspuns întrebărilor și au preluat sesizări și propuneri din partea noastra, a asociațiilor. 
De asemenea, managerul general al unei  mari companii farma a vorbit despre puterea comunității, subliniind importanța implicării noastre in construirea unui sistem de sănătate sănătos. 

In partea a doua au fost discutate teme mai specifice, cu ar fi Mobbingul in mastocitoza, Comunicarea digitală și lansarea platformei RoDiabet, Autismul virtual, Helifilia-Campania Zero Sângerări.

Foarte interesante au fost studiul de caz făcut de Dr Marius Zamfir referitor la Autismul virtual si Ines Nerina, pacient cu diabet tip 1, blogger, care a avut un discurs motivațional și care a vorbit despre cum boala i-a devenit prietena.

Profitand de ocazia creata de acest eveniment, Elena Marginean si colega Camelia Coroianu, presedi

nta Filialei APPA Cluj, s-au intalnit cu membrii Consiliului Director al ANMGR din Bucuresti, pentru a discuta situatia pacientilor cu MG din Cluj si intentia de a consolida un grup de  sprijin  pentru pacientii cu MG din zona, care sa desfasoare activitati pe plan local (intalniri de grup si cu medici etc). Intalnirea a fost un prilej pentru a schimba idei, experiente si a petrece un timp placut intr-o atmosfera colegiala.

Postat de Elena Marginean

Martie 2019

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress