Rezultate pozitive la testarea medicamentului Efgartigimod

Compania Argenx anunță rezultate pozitive pentru faza a treia a trialului realizat pentru medicamentul Efgartigimod. Acest medicament este alcătuit din fragmente de anticorpi capabile să se lege de anumiți receptori, astfel reducând nivelul anticorpilor tip IgG din sânge. Reprezintă un potențial tratament pentru mai multe boli autoimune care implică anticorpii de tip IgG, printre aceste boli numărându-se și Miastenia Gravis.

James F. Howard Jr., profesor în Neurologie, Universitatea din Carolina de Nord și director medical al Argenx, afirmă că pacienții care au încercat medicamentul l-au tolerat bine iar scorul MG-ADL (un scor al calității activității zilnice măsurat la pacienții cu Miastenia Gravis forma generalizată) s-a îmbunătățit cu cel puțin două puncte, modificare observată timp de minim 4 săptămâni consecutive. La faza a treia a trialului au participat 167 de pacienți din America de Nord, Japonia și Europa. Ciclurile de administrare a tratamentului au constat în aministrarea a 4 infuzii cu Efgartigimod (10 ml/kg intravenos) la intervale săptămânale.

Echipa Argenx și-a propus să evalueze capacitatea Efgartigimod de a genera răspunsuri rapide la pacienți, iar efectul s-a observat că a durat până la 12 săptămâni. Pe baza tuturor  datelor obținute prin testarea pe pacienții din faza a treia a trialului, compania va trimite documentele necesare la FDA (Food and Drug Administration) până la finalul acestui an, cu speranța ca în 2021 Efgartigimod va fi aprobat și disponibil pe piață.

Deocamdată medicamentul NU se află pe piaţă nicăieri în lume.

Sursa: https://www.globenewswire.com/news-release/2020/05/26/2038308/0/en/argenx-Announces-Positive-Topline-Results-from-Phase-3-ADAPT-Trial-of-Efgartigimod-in-Patients-with-Generalized-Myasthenia-Gravis.html?fbclid=IwAR2Vq3vBasT3yb7A6Cn_1TLqqMHjMG_SO-2Qg7TGXZmmNi7f601xDy7-3nc

Articol tradus şi adaptat de Alina Alexadra Tetea

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress