23-27 aprilie 2018 – Grup de pacienţi cu miastenia gravis, o saptamana la Centrul NoRo din Zalău

Centrul Pilot de Referinţă pentru Boli Rare – NoRo din Zalău organizează în săptămâna 23-27 aprilie 2018 un program de instruire si tratament pentru un grup de 12 pacienţi cu miastenia gravis, care să beneficieze de serviciile centrului.

Ce servicii oferă Centrul NoRo? Programul zilnic de activitate cuprinde module de instruire (aspecte medicale, psihologice şi sociale) şi activităţi terapeutice individuale sau de grup: terapie comportamentală, terapie senzorială, logopedie, kinetoterapie, hidroterapie, masaj, fizioterapie, ergoterapie, meloterapie, art-terapie. În funcţie de diagnostic şi de nevoile identificate de către echipa de specialişti, pe perioada şederii în centru, pacienţii beneficiază de 2-3 tipuri de terapii combinate.

Prin această formă de abordare, pacienţii au învatat cum să facă faţă bolii, au primit noi informaţii, să  au putut sa isi împărtăşească experienţele şi să însuşească noi deprinderi cu ajutorul terapeuţilor, pe pe care să le aplice în viaţa de zi cu zi.În plus pacienţii au socializat şi si-au petrecut timpul liber împreună, într-un mod plăcut (plimbari in grup, vizite la muzeu).

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress