Studiul MGTX despre eficacitatea timectomiei traansseternale extinse

S-a incheiat studiul MGTX despre eficacitatea timectomiei traansseternale extinse (ETTX) comparativ cu prednisonul, la pacientii cu miastenie fara timom.viziteaza pagina oficiala.

Este primul studiu multicentric, international, multirasial si single blind care raspunde intrebarii: daca timectomia practicata la bolnavii fara timom are rezultate superioare tratamentului cu prednison in imbunatatirea simptomelor miastenice, cresterea calitatii vietii prin evitarea efectelor secundare ale cotricoterapiei, sau permite scaderea dozelor de prednison la minim.

Au fost inclusi in studiu 126 pacienti cu MG cu anticorpi anti AchR fara timom, cu varste cuprinse intre 18 si 60 ani, cu vechimea bolii mai mica de 3 ani. Acestia au fost fie operati prin tehnica transsternala extinsa (ETTX), fie au primit prednison, intr-o ordine aleatoare. Fiecare pacient a fost urmarit la 3 luni, pe o perioada de 3 ani.

Studiul s-a incheiat in noiembrie 2015 iar primele rezultate preliminare au fost prezentate in cadrul unui meeting organizat la Universitatea de la Oxford ,in 7-9 ianuarie 2016, la care au fost invitati si reprezentantii pacientilor din cadrul EuMGA.

Meetingul de la Oxford a marcat o zi istorica, dupa cum a declarat Prof Angela Vincent, care a incununat munca inceputa cu ani in urma de ilustrii si regretatii profesori John Newsom Davis si Alfred Jaretzki III.

A fost un efort considerabil din partea chirurgilor si a centrelor care au lucrat la studiu.

Rezultatele preliminare vor fi publicate curand, dar s-a afirmat ca studiul a fost in favoarea timectomiei transsternale extinse. Asteptam cu interes publicarea studiului.

Articol publicat de Nadia Radulescu

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress