Ziua Mondiala a Creierului – marcata de pacientii neurologici din Romania

In fiecare an, pe 22 iulie, se celebrează Ziua Mondială a Creierului,#WorldBrainDay. Aproximativ 120 de organizații din întreaga lume participă la această inițiativă de creștere a conștientizării sănătății creierului, accentul în anul 2019 fiind pus pe migrena și cum afectează aceasta viața a milioane de oameni, zi de zi.

Federația Europeană a Asociațiilor Neurologice (#EFNA) găzduiește pe această dată evenimente în 4 capitale ale Uniunii Europene, inclusiv în București, împreună cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative APAN.

“Scopul acestor evenimente este de a se face auzit ceea ce contează cel mai mult pentru pacienții cu afecțiuni neurologice legat de sănătatea și obiectivele lor de viitor –#BrainLifeGoals și de a discuta despre modul în care acest lucru poate fi mai bine integrat în politica și procesul decizional atât la nivel național, cât și la nivelul Uniunii Europene”, spune Andreea Antonovici, reprezentant EFNA.

La eveniment au participat si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti neurologici membre ale EFNA care au vorbit despre problemele specifice  cu care se confrunta pacientii neurologici din Romania,

Reprezentanta ANMGR Adriana Harja a adus in atentie problema accesului pacientilor la tratamente eficiente si problemele pe care le au pacientii cu miastenie din cauza recentei crize monidiale de imunoglobulina.

ANMGR

Iulie 2019

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress